5 znakova koji govore da je vjenčanica koju ste odabrali ona prava​

5 znakova koji govore da je vjenčanica koju ste odabrali ona prava

Traganje za savršenom vjenčanicom može biti jako stresno. Bilo da od svoje pete godine znate kako će ona da izgleda, ili da nikad niste sebe zamislili kao mladu, proces izbora sa sobom nosi dozu uzbuđenosti i strepnje. Nosi se samo jednom u životu i za većinu žena ona je naskuplji odjevni komad koji će priuštiti sebi. Želite da oslikava Vaš karakter, ali i da ostavite prisutne bez daha…

Ukoliko niste sigurni da je vjenčanica koju ste odabrali ‘’ona prava’’, u nastavku govorimo o znacima koji upućuju na to da ste donijeli ispravnu odluku.

  1. Osjetili ste da je ‘’to to’’ čim ste je obukli

Sestre, kume i majke su najčešća pratnja mladama prilikom izbora vjenčanice. Prirodno je da sa Vama u tim važnim trenucima budu najbliži ljudi koji će Vam pomoći da donesete odluku. Dobitna kombinacija je kada se istim modelom oduševe i mlada i pratioci, ali u nekim situacijama to se ne dešava. Ukoliko ste, prilikom isprobavanja više modela, sami sa sobom, u kabini za probu, u jednom trenutku ugledali svoje nasmijano lice u ogledalu, to je siguran znak da Vam je srce zaigralo i da ste biranjem tog modela vjenčanice napravili pravi izbor.

  1. Izabrali ste udoban model

Mlade najčešće kreću u salone vjenčanica podrazumijevajući da će izabrati model vjenčanice koji je udoban. Međutim, prilikom isporobavanja nerijetko se dešava da im se dopadne model koji ne pruža udobnost koju su zamišljale. U takvim slučajevima nastaje borba sa sobom, da li da se “zbog ljepote trpi” ili da odustanu od tog modela i nastave sa potragom. Jako je važno da birate model vjenčanice prema svojoj građi, jer prilikom takvog izbora najčešće dobijate i udobnost. U vjenčanici treba da provedete cijeli dan i ukoliko Vam ona ne nudi slobodu kretanja, ili Vas ograničava u bilo kom smislu, teško možete biti potpuno opušteni i uživati u svom danu.

Veliki broj mladih se, prateći svjetske trendove, odlučuje za dvije vjenčanice. Ovo je takođe dobar način da obezbijedite sebi udobnost. Savjetujemo da se, nakon ceremonije i fotografisanja, presvučete u udobnu haljinu laganih materijala i uživate u svojoj svadbenoj žurci.

  1. Uzeli ste u obzir lokaciju i vrijeme održavanja vjenčanja

Dvije stvari na koje nikako ne smijete da zaboravite prilikom izbora vjenčanice.

Mlade koje su zamišljale sebe u vjenčanicama sa dugim rukavima moraće da se odreknu svog sna ukoliko planiraju vjenčanje u ljetnjim mjesecima. Takođe, lagane lepršave materijale će radije birati mlade koje će DA izgovoriti tokom proljeća ili ljeta na plaži, ili nekom drugom otvorenom prostoru.

Ukoliko vjenčanica koju ste odabrali odgovara mjestu i vremenu vjenčanja, to je još jedan znak da ste napravili pravi izbor.

  1. Niste spustili kriterijume

‘’To je to’’ momenat treba da osjeti svaka mlada. Lijepo je ako ste izabrali model iz najnovije kolekcije, model koji je trenutno u trendu, ili onaj koji je kumu ostavio bez daha… Ali, da li ste i Vi ostali bez daha? Da li ste prilikom oblačenja jedva čekali da se zavjese kabine razmaknu i ugledaju Vas kuma i sestra?

Počnite potragu na vrijeme, vjenčanicu nemojte izabrati jer ste umorni od probi, jer kasnite sa izborom ili jer se drugima sviđa… Dozvolite sebi da sebe ostavite bez daha.

  1. Ne razmišljate o drugim opcijama

Posjetili ste nekoliko salona i probali više modela vjenčanica. Odabrali ste bez razmišljanja da li ima salona koje niste posjetili i modela kakve niste probali. Nemojte se preispitivati da li ste napravili dobar izbor. Ukoliko ste prilikom šetanja kroz salon osjetili da ste pronašli vjenčanicu za kakvom ste tragali, taj osjećaj Vas sigurno nije prevario. 

vjenčanica koju ste odabrali

EN