Trendovi vjenčanica za 2020. godinu

Trendovi vjenčanica za 2020. godinu

Kada je u pitanju izbor vjenčanice mlade koje planiraju vjenčanje u 2020. godini imaju sreće. Trendovi nikad nisu bili tako raznovrsni.
Ukoliko želite da ostvarite snove 12- ogodišnjakinje koja se za svoj veliki dan vidjela u raskošnoj vjenčanici sa šlepovima koji se metrima vuku iza nje, samo naprijed, 2020. Vam to dopušta.

Ako je pak Meghan Markle ostavila jak utisak na Vas i vodite se dobro poznatom “manje je više“, minimalizam je i ove godine in.

Dugi rukavi, gola leđa, duboki izrezi, perlice, cvijetni aranžmani, vezovi… Sve je u trendu.

Preostaje Vam da budete svoji, jer lični pečat nikada ne izlazi iz mode.

Ukoliko, međutim, još uvijek niste sigurni kakvu vjenčanicu odabrati, u nastavku Vam donosimo najaktuelnije trendove:

1. Vjenčanice sa pufnastim rukavima

vjenčanica

Pufnasti rukavi su toliko uzeli maha, da se više i ne možemo sjetiti ko je i kada pokrenuo ovaj trend. U modi su haljine, majice, košulje sa pufnastim rukavima… Bilo je za očekivati da se trend proširi i na vjenčanice. I dopada nam se. Modeli vjenčanica sa pufnastim rukavima izgledaju nježno i romantično. I odgovaraju svim siluetama.

 Savjetujemo da, ukoliko se odlučite za ovaj trend, potražite vjenčanicu od laganijih materijala i aksesoare svedete na minimum.

Takođe, možete pronaći i model sa odvojivim rukavima koji možete nositi i skidati po želji.

2. Vjenčanice sa šljokicama

vjenčanica

Od haljina sa svega par šljokica, do onih potpuno prekrivenih svjetlucavim detaljima. Definitivno ćete ostaviti jak utisak na prisutne i unijeti dozu glamura u svoj dan. Šljokice na fotografijama djeluju odlično, a kada se svijetla priguše a žurka počne bićete zvijezda svog najvažnijeg dana. Samo naprijed!

3. Dekoltirane vjenčanice

vjenčanica

Trend koji godinama opravdano opstaje gorući je i ove sezone. Modeli vjenčanica sa naglašenim dekolteom i korsetima koji ističu ženstvenu siluetu mlade uvijek obaraju s’ nogu.

4. Vjenčanice sa čipkom

vjenčanice sa čipkom

Čipka je jedan od najčešćih ukrasa na vjenčanicama, a kako se dizajneri godinama trude da s njom učine nešto novo popularnost ovih modela konstantno raste. Ona je romantična, mistična, ali i elegantna. Ove godine, vezena čipka je apsolutni pogodak. Til uvijek djeluje senzualno, a vez na tilu je viši nivo i odličan spoj tradicionalnog i modernog.

5. Vjenčanice na jedno rame

vjenčanica

Modeli vjenčanica na jedno rame posebno će obilježiti jesen. Izgledaju božanstveno sa bilo kojom vrstom tkanine, a u dilemi smo da li nam se više dopadaju seksi sirena modeli ili klasični minimalizam.

6. Kratke vjenčanice

kratke vjenčanice

Da li i Vi smatrate da je Meghan Markle uvela trend druge vjenčanice, ili su se od ranije mlade iz bogatih krinolina presvlačile u laganije bijele haljine kako bi uživale u svadbenoj žurci?

Kratke vjenčanice nas odmah asociraju na drugu vjenčanicu, iako su idealan prvi izbor za ljetnja vjenčanja, vjenčanja na plaži ili svadbene žurke. Omogućiće vam pokretljivost i slobodu a poslužiće i kao savršen izgovor da pokažete noge, ili pak savršen par cipela.

7. Vjenčanice sa džepovima

vjenčanica

Ukoliko često ne znate “šta sa rukama“ dok pozirate pred fotoaparatom, obradovaće vas ovaj trend. Džepovi karakterišu veliki broj vjenčanica ove godine. Osim toga, praktični su ukoliko se nerado odvajate od svog mobilnog telefona ili želite imati ogledalce i karmin u blizini u svakom momentu.

8. Kombinezoni

vjenčanica

Želite da pobjegnete od svakidašnjeg? Balske haljine i nisu baš u vašem fazonu? Najbolje se osjećate u pantalonama?

Radujte se. Elegantna ženstvena odijela i kombinezoni su na tronu ove godine. Osim čipkanih ukrasa, perlica i cvjetnih vezova, kombinezonu možete dodati i veo ili plašt i podići svoju kombinaciju na jedan potpuno viši  nivo.

Budite ono što jeste, u svaki trend unesite svoj lični pečat i postarajte se da vam bude udobno. 😊

CG