Trendovi vjenčanja za 2021. godinu

Trendovi vjenčanja za 2021. godinu

Teško je govoriti o tome na šta je pandemija virusa koja je obilježila godinu iza nas najviše uticala. Ono što je neminovno jeste činjenica da se industrija vjenčanja posebno našla na udaru.

Organizacija vjenčanja predstavlja izuzetno zahtjevan posao, a spojiti sve neophodne elemente u istom danu kako bi sve funkcionisalo besprekorno protekle godine bilo je još zahtjevnije i teže.

2020. godinu obilježila je neizvjesnost u planiranju, pomjeranje datuma vjenčanja, mijenjanje prostora radi izmijenjenog broja gostiju ili promjene datuma, odustajanje od omiljenog benda, fotografa, lokacije…

Intimna vjenčanja su uzela primat nad tradicijom, a parovi kojima je ovakav način organizacije blizak imali su nezaboravan najvažniji dan, uprkos situaciji.

Da li će godina koja je pred nama biti produžetak 2020. godine, prelazni period, ili ćemo se jako brzo vratiti na stari način života, ostaje nam da vidimo.

Činjenica je da pogled na organizaciju vjenčanja neće ostati isti.

U nastavku govorimo o vodećim trendovima kada je 2021. godina u pitanju.

  • Mikro vjenčanja

Čak i ako se desi najbolji scenario i ubrzo se vratimo na staro, mikro vjenčanja i dalje će imati svoju čar. Osim parova koji su oduvijek zamišljali svoj najvažniji dan kao intimni događaj, biće i onih koji su u toku prethodne godine prisustvovali istom i otkrili koliko im je ta ideja zapravo bliska.

O prednostima organizacije mikro vjenčanja pisali smo u blogu Kako organizovati vjenčanje za mali broj ljudi, a osim lakše organizacije i manje stresa, ovakav dan biće prihvatljiviji i sa finansijskog aspekta. Posebno naglašavamo da posebnost vašeg dana neće biti umanjena. Najbliži ljudi će svakako biti prisutni a sama pomisao da slavite početak novog života učiniće ovaj dan savršenim.

  • Vjenčanja na otvorenom

Godina iza nas ostaviće posledice i na izbore lokacije za vjenčanja. Prisni odnosi koje smo izbjegavali, držanje distance i čišćenje ruku dezinfekcionim sredstvima trajaće i nakon što nam se životi vrate u normalu.

Zato se u 2021. godini predviđa veliki broj vjenčanja na otvorenom, u svim godišnjim dobima. Razni su načini na koje možemo učiniti ovaj događaj specijalnim, a čak i januarska vjenčanja napolju neće biti rijetkost.

vjenčanje januar

Kako godina bude odmicala sve popularniji biće i moderni šatori za vjenčanja, kao i sijalice koje će u večernjim satima unijeti dozu intimnosti i romantike.

moderni šatori za vjenčanja

Ukoliko do sada niste pravili zabave u svom dvorištu, evo idealne prilike. Potrebno je malo mašte za lijepo uređenje, a ovakvom vjenčanju možete dati i lični pečat. Dvorište možete ukrasiti raskošnim osvjetljenjem, elegantnim stolovima, neobičnim tepisima, cvjetnim aranžmanima… Ono što je sigurno jeste da će ova lokacija dopustiti da se maksimalno opustite i uživate u svom danu.

vjenčanja u dvorištu

Vjenčanja na plaži popularnija su iz godine u godinu, a ove godine će se, vjerovatno, održati i rekordan broj ceremonija na pijesku. Koga još ne privlače lagane haljine i lanene košulje, ravne sandale, kokteli i zabavljanje do ranih jutarnjih časova?

ceremonija vjenčanja na plaži

Radi obaveze držanja distance mnogo parova koji su sudbonosno DA izgovorili u toku prethodne godine morali su razdvojiti stolice gostiju u toku trajanja ceremonije.

Dekorateri su pronašli razne načine da raspored gostiju bude neobičan, a predviđa se da će se nastaviti sa ovim trendom i u godini koja je pred nama. Klasični oltari sa stolicama i klupama su već viđena stvar i veliki broj parova odlučiće se za nove, neobičnije varijante.

neobične ceremonije vjenčanja

Destinacijska vjenčanja takođe dobijaju na popularnosti, a osim raznih lokacija u našoj zemlji koje mame uzdahe, parovi će sami, ili sa kumovima putovati u druge zemlje kako bi izgovorili sudbonosno DA.

vjenčanja crna gora

  • Male torte i slatki stolovi

Klasične svadbene torte bile su torte od po nekoliko spratova, u zavisnosti od broja gostiju. I dalje se ne sjećamo kako je došlo do pojave džinovskih torti (uglavnom lažnih, napravljenih od stiropora) koje su mladenci rezali ogromnim noževima, pa čak i mačevima. Valjda i na tome treba da zahvalimo nadmetanju na društvenim mrežama. 😊

Godinu iza nas obilježile su jednostavne torte, u skladu sa brojem gostiju koji su mogli prisustvovati slavlju. Minimalizam je opet prevladao, a predviđa se da će se ovaj trend nastaviti i u 2021. godini. Torte će biti manje, ali će slatki stolovi biti novost. U želji da obogate ponudu slatkiša za svoj veliki dan, veliki broj mladenaca koji se odluče za manja vjenčanja ispratiće i ovaj trend.

Nama se dopada, šta vi kažete?

slatki sto i torte za vjenčanja

  • Vjenčanja radnim danima

Ovo će vjerovatno predstavljati neminovnost u narednoj godini. Intimna vjenčanja je zbog manjeg broja gostiju jednostavno organizovati radnim danom, a mladenci koji se odluče za ovaj tip proslave na ovaj način neće morati da zakazuju restorane mjesecima unaprijed i samim tim imaće širi izbor lokacija.

Takođe, postoje restorani koji za organizaciju proslava radnim danima nude popuste.

Ukoliko se desi scenario koji svi priželjkujemo i ubrzo se vratimo na uobičajeni način života, zbog velikog broja vjenčanja parovi će biti prisiljeni da biraju radne dane ukoliko ne žele da se odreknu prostora koji su planirali.

  • Žive boje

Minimalizam je uvijek u trendu pa sa klasičnim bijelim, bež i krem notama boja nikada ne možete pogriješiti.

Međutim, ove godine pastelne boje padaju u drugi plan. Očekuje se da sve više parova unese hrabre i živopisne boje u svoj dan. Odvažne i živahne boje asociraju na zabavu, vedrinu i sreću.

Obojeno je novo bijelo.

žive boje na vjenčanju

  • Jednostavne frizure i raskošni ukrasi za kosu

Periodi nadogradnje kose ostaju u prošlosti. Godinu koja je pred nama karakterisaće nježne i suptilne frizure, blagi talasi, rep, opuštene ili elegantne punđe. Sa jednostavnim ukrasima takođe ne možete pogriješiti, međutim, ukoliko ste ljubitelj raskošnih šnala, rajfova, cvjetnih aranžmana, ovo je vaša godina.

Zbog jednostavnijih vjenčanica koje su nošene u prethodnom periodu zbog manjih svadbenih veselja, mlade su sebi dale oduška pa su aksesoari i cipele bili raskošni. Ovaj trend nastavlja se i u godini pred nama, a veo koji se vuče metrima iza vas opet je u trendu.

mlada frizura vjenčanje

Nadamo se da smo vam donijeli nove ideje kada je organizacija vjenčanja u pitanju. Radi se o vašem najvažnijem danu i on treba da predstavlja vas i vašeg partnera. Ukoliko se pronalazite u najnovijim trendovima svakako da treba da ih prigrlite, međutim, ukoliko ste odavno odlučili kako želite da izgleda vaš veliki dan, savjetujemo da ono što ste planirali i ostvarite.

Trendovi su trenutni, lični pečat ostaje. 

CG